En natt pa Koh Samui och sen vidare till Phi Phi island

Upp tidigt blev det nar vi i lordafagsmorse akte fran vart kara Koh Tao. I arlighetens namn sa kandes det ganska lagom att aka ivag men anda lite sorligt pa nagot satt for det var anda en valdigt mysig o.
Resan bestod av bat fran Koh Tao till Koh Samui med ett litet stopp vid hamnen i Koh Phangan. Nar vi val var framme pa Samui sa fick vi efter ett tag fatt i en taxin som korde till vart hotell en tjugo minuter fran hamnen. Det lag helt off. Det gjorde iofs inte sa mycket med tanke pa att vi bara skulle stanna en natt pa on. Hotellet lag enda nere vid stranden och visade sig vara helt ok med pool och en hyfsat fin sandstrand.
Natten var ingen hojdare da iallafall Madeleine hade stora problem med myrorna som hade smygit sig in i var bungalow. Eftersom vart hotell lag i ingenstans sa fick vi lite panik nar klockan var runt 19 och vi hade inget att gora. Vi hittade dock en dansk pub nara som dessutom visade Aston Villa - Chelsea. En av bartenders kompisar fyllde ocksa ar vi det blev ett par gratis shots och ett par biljardrundor. Totalt sett en riktigt trevlig kvalll.
Tidigt nasta morgon blev det taxi till baten sen upp pa en buss en liten bit, darefter baten till fastlandet och sen buss hela vagen till Krabi (fran ostra Thaialnd till vastra). Jobbig javla bussresa kan jag tala om. Svettigt varre. Avslutningsvis blev det sedan bat fran Krabi till Phi phi island.  
Nar vi kom fram fick vi en mindre chock da det var svenskar overallt. Nya Magaluf, Sunny Beach you name it.. Traffade dessutom pa en gammal klasskramat (Sara Gronvall) vilket sager det mesta =) Inget ont om Sara for hon ar jattetrevlig men anda...  
Dessutom ar on jakligt skitig och det luktar mer skit en god mat nar man talar om centrum. Ovanpa allt sa bor vi mitt i slummen dar det luktar annu varre, dock pa ett helt nytt hotell som ansalange ar det som haft bast standard av de vi bott pa och det ligger dessutom Thaiboxing gym intill. Kanske lite hart skrivit tidigare men det ar faksiskt sa det kanns . Det gar inte heller att hyra moppar eller liknanade da det inte finns vagar.
Det finns dock ett par smultronstalle. Idag akte vi till en finare strand som hette Long Beach som var mysig, alla man sag pratade dock svenska (till och med nagon thailandare). Vi avslutade eftermiddagen med att ta en Long tail boat till den mindre av Phi phi oarna dar det inte finns nagot boende, Phi phi Lei (Dar The Beach spelades in).
Det var utan tvekan det vackraste jag sett av varlden an sa lange. Helt otroligt vilken natur, sa orort, sagolik helt enkelt. Knappt lont att forsoka beskriva det. Vi stannade ocksa till och fick snorklat (wow) tva ganger. Detta gjorde att hela resan till Phi phi far betraktas som lyckad trots allt.

Imorgon aker vi vidare mot Phuket far att mota upp Madeleines mamma och Janne. Spannande..  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0